Vier klachten over Texel

De paar miljoen toeristen die elk jaar Texel aandoen, hebben zo hun deel aan klachten bij de eilanders achtergelaten. Soms zijn ze terecht, soms worden ze veroorzaakt door belachelijke hoge verwachtingen of een gebrek aan kennis over Texel. De eilanders spannen zich enorm in om alle gasten gelukkig naar huis te sturen. Toch zullen er klachten blijven. Ze variëren van grappig tot ronduit bizar.

Het is niet iedereen gegeven ajuin met droge ogen te schillen, zullen we maar zeggen.

Texel is niet zoals je eigen stad, maar dan met meer zonuren. Texel kun je niet vergelijken met de Seychellen, Hurghada of een badplaats aan de Middellandse Zee. Texel heeft geen pyramides, massa’s hotels en appartementen aan het strand of een all inclusive vijfsterrenresort. Voor de één een teleurstelling, voor de ander een verademing

Kamperen op het strand

Onder de beste klachten die wij hebben gehoord valt die van twee jongere vrouwen op. Na een huifkartocht klaagden ze dat ze geen wilde dieren hadden gezien. Na hun safari in Kenia waren ze er min of meer van uitgegaan dat deze hier ook zouden zijn. Een Nederlandse familie zweerde nooit meer naar Texel te komen, omdat er geen MacDonalds op het eiland is. Een Duits stel vond maar vreemd dat zij niet met hun camper het strand op mochten.

Vier veel voorkomende klachten die we direct kunnen tackelen:

Beestjes, overal beestjes!

Net als op elk eiland omringd door zee heeft Texel ook insecten, maar niet overmatig veel. Ze hebben een hekel aan de continue wind en komen alleen bij een zacht wapperend oostenwindje langs. Helaas komen ze dan wel in zwermen tegelijk. Daarentegen hebben we geen gevaarlijke haaien, grote harige spinnen, tijgers en giftige slangen. Onze heilige koeien gedragen zich als echte dames en gaan nooit midden op de weg liggen. Onze tip bij volhardende muggen of vliegen: pak je flip-flop of een opgerolde krant en mep er op los. Mocht je het met één krant niet redden dan liggen er bij de receptie té veel, nietszeggende lokale kranten.

Ben ik in Duitsland?

Voor elke Texelaar geldt; Duits is mijn zweite taal. Laten we dit na 100 jaar toerisme gewoon evolutie noemen. Een derde van alle gasten die Texel bezoekt is Duits. Zoals iedereen weet, spreekt een beetje oosterbuur geen woord over de grens. Waarschijnlijk spreek jij geen woord Italiaans en bent blij dat je in het Engels of Nederlands wordt aangesproken als je met de kiezelstenen tussen je billen aan het Gardameer ligt. Het kan wel eens voorkomen dat je per ongeluk in het Duits wordt aangesproken in een restaurant of bij de supermarkt. Geef de medewerkers een beetje credit, na 1000x pommes willen ze de patat weleens vergeten. Zonder de Duitsers zou de dienstverlening op Texel nooit zo goed zijn geweest als het nu is. Slik je klachten over de overdaad aan Duits en Duitsers maar in, is ons advies.

Wat een storm hé?

Hierover kan ik kort zijn. Als het niet harder waait dan windkracht 6, praten wij over een briesje. Heb er vrede mee. Voordeel: je in Biotex gesopte wasje is in recordtijd droog.

Stress! Geen WiFi!

Mocht er in het hotel, appartementencomplex of op de camping geen of een slechte WiFiverbinding zijn, klaag er dan minstens zes keer per dag over. Er is tegenwoordig geen excuus meer voor het ontbreken van gratis wifi. Moet je betalen voor draadloos internet? Klaag dan twáálf keer per dag. Wij geloven dat gratis WiFi van topkwaliteit een essentiële dienst is waartoe elke gast op het eiland toegang tot moet hebben.

Heb jij originele, leuke ontzettend vreemde of bizarre klachten (gehoord) over Texel? We horen ze graag van je. Laat hieronder dan een reactie achter.

About Jan

Responsive WordPress Design ∙ ∙ Ondernemer ∙ ∙ WP Freak ∙ ∙ Blogger ∙ ∙ Koffie Addict ∙ ∙ Sometimes I Do Something Brilliant - Mostly Not ∙ ∙ Ik heb trouwens ook een Google+ profiel.

Reacties

  1. Nou ik heb nog wel een paar gegronde klachten, het is op Texel veel te leuk, veel te mooi en ik kom er veel te graag zo jammer dat ik geen mooi chaletje kan vinden om er ieder weekend te gaan zitten ;-)

  2. Een groep verveelde twintigers baalde van de niet bestaande clubbing cultuur op Texel en moesten dat luid en duidelijk in in winkel vertellen. Kennelijk met Thailand en Ibiza indachtig een weekendje Texel geboekt. Zoals Bert en Ernie al lang geleden zeiden: ” Maak er wat van, maak er wat van, als je ontevreden bent, nou doe er dan wat an!

  3. Arthur Helling says:

    Met camper het strand op … Dat is op zich niet zo’n rare reactie omdat dat op diverse buitenlandse waddeneilanden wel kan.

Wat is jouw reactie

*