Backpackers en Texel. Ja leuk?

Backpackers besteden meer, ondernemen meer en blijven langer dan andere reizigers. Het avontuur trekt hen de wereld over, je kunt hen bestempelen als onafhankelijke internationale reizigers die graag regionale gebieden bezoeken. Backpackers willen het liefst de ‘must-see-and-do-ervaringen’.

Zouden we backpackers kunnen interesseren voor Texel?

Dit vraag ik mij al poosje af. Nu ik zelf met de rugtas aan het rondtrekken ben, ben ik mij daar meer in gaan verdiepen. Tijdens mijn vakantie sprak ik dagelijks tientallen collega-avonturiers.

Een mooie kans om een levendig profiel van deze sociale en relaxte reizigers samen te stellen en inspiratie op te doen.

Backpackers naar Texel

De Backpacker

Ondanks hun reputatie als toeristen met een krap budget hebben backpackers meer te besteden dan een “normale toerist” en verblijven ze in het algemeen langer op één plek. De typische backpacker is jong (18-35 jaar), goed opgeleid, avontuurlijk en prijsbewust. Toch zie je nu steeds vaker dat ook 40-plussers de stoute slippers aantrekken en de wereld gaan verkennen. De Backpacker is al lang niet meer de gelukzoeker die rondhangt op Thaise hippiestrandjes.

Backpackers worden nog steeds scheef aangekeken, terwijl ze een hoop geld te besteden hebben.

 • Backpackers besteden gemiddeld €3100 per maand in Europa.
 • Jaarlijks pompen backpackers 850 miljoen euro in de wereldeconomie.
 • 25% van alle backpackers komt naar Europa.
 • Backpackers reizen liever naar Oost –Europa, omdat de kosten daar tot drie keer lager liggen dan West Europa.
 • Ze besteden ongeveer €60 per dag.
 • Ze verblijven gemiddeld 53 nachten op één continent.
 • Backpackers reizen vaak buiten het seizoen.

Backpackers hebben niet veel nodig

De meeste backpackers maken het liefst gebruik van een pension, bed & breakfast of hostel. Ondanks het feit dat ze zo weinig mogelijk willen besteden voor een accommodatie, willen ze ook waar voor hun geld. Ze kiezen daarom bijna nooit voor de goedkoopste. Schone accommodaties met een goede service, gratis internet en vriendelijk personeel zijn favoriet.

Lekker mengen

Backpackers vinden het prettig om zich te mengen met andere reizigers en de lokale bevolking. Sociaal contact is een belangrijke reden voor een langer verblijf op een locatie. Backpackers zijn vooral geïnteresseerd in de levensstijl van de lokale bevolking. Het verkrijgen van reistips is hiervan een mooie bijkomstigheid.

Backpackers hebben een budget voor een bepaalde periode. Het te besteden bedrag ligt twee maal hoger dan die van de gemiddelde reiziger

Actieve avonturiers

Backpackers zijn gek van avontuurlijke reizen en attracties die actieve deelname vereisen.

Belangrijk: de backpackers van vandaag zijn vaak de toeristen van morgen. Ze komen, al dan wel of niet met hun kinderen, terug op de plek waar een indruk is achtergelaten.

Als het lukt om backpackers te interesseren voor ons eiland, zijn we zeker van een warme, hechte en duurzame band.

Vragen die komen opborrelen

 • Waarom komen backpackers nu nog niet naar Texel?
 • Wat kan Texel doen zodat ze toch de overtocht wagen?
 • Wil Texel dit überhaupt wel?
 • Hoe denkt de Texelaar over backpackers?

Weet jij het antwoord?

About Jan

Responsive WordPress Design ∙ ∙ Ondernemer ∙ ∙ WP Freak ∙ ∙ Blogger ∙ ∙ Koffie Addict ∙ ∙ Sometimes I Do Something Brilliant - Mostly Not ∙ ∙ Ik heb trouwens ook een Google+ profiel.

Reacties

 1. Mijn mening: je zit nog goedkoper en week all inclusive in Turkije of Egypte dan een weekend op Texel. Alle (gezellige) campings hebben plaats gemaakt voor chalets en bungalows. De ene nog luxer dan de andere. En de dorpscentra zijn allemaal goedkope aftreksels geworden van de costa’s. Alleen duurder en saai. Het karakter van Texel is erdoor gesloopt. Even terzijde gelaten de paar laatste echte menselijke hotels zoals die van Peter en Patries hier boven.
  Ik ben nu jaren van het eiland af. Maar ik hoor zo vaak ‘Texel is Texel niet meer! Het is doods en daar komen maakt me verdrietig.’.
  Erg jammer eigenlijk. Maar eerlijk: Ik denk er zelf ook zo over. Ikzelf ben twee jaar terug ‘luxe-backpackend’ (met luxe auto maar wel in backpack hostels etc) door oost Europa getrokken. Drie weken, 8 landen. Veel gezien en heerlijk gegeten: 350 pp. Dat lukt op Texel niet!

 2. Als budget hotel in De Koog kan ik zeggen dat er uiteraard al backpackers boeken, maar zij vinden zelf ook dat er opvallend weinig backpackers rond lopen…en niemand van hun weet waarom!?
  Ik denk dat hier door het VVV best wel extra budget voor vrijgemaakt mag worden, ik weet zeker dat er ook dan een snelle en positieve response op komt van de gezellige doelgroep, de BackPackers!!
  Peter Agter
  Hotel Friends Texel, De Koog aan Zee

Wat is jouw reactie

*