De relaxte kapperszussen van Barbers

Als het over haren knippen gaat, ben ik impulsief. Ik beslis om half 12 dat ik om twaalf uur naar de kapper wil. Ik heb dan geen trek in iemand achter een balie, die zegt dat er over een week pas plek is. Barbers blijkt voor mij ideaal. Ik liep er vorige week spontaan binnen, omdat ik mijn dooie punten, een overblijfsel van een zomer met veel zon en Noordzee, meer dan zat was. Ook mijn zelf geknipte pony was aan een professionele touch toe. Een kijkje achter de voordeur van Barbers, het bedrijf van twee relaxte kapperszussen.

Ik kan binnen een half uur terecht. Mooi. Nog even tijd om naar huis te gaan, de hond uit te laten en een boterham naar binnen te werken.

Bij Barbers zit je lekker in een ouderwetse, grote skyleren stoel met zo’n hoog voetenbankje. Terwijl je wordt geknipt, kun je gewoon onderuit zakken. Alsof je thuis op de bank zit, terwijl er iemand aan je haar zit te friemelen. Op de achtergrond hoor ik de nieuwste cd van Norah Jones. Hups, het zondagmiddaggevoel overvalt me. Ik houd van deze kapper.

Wat is er nog meer zo leuk aan deze tent?

De aankleding en huisstijl zijn klassiek, Art Deco-achtig. Dat uithangbordje zou ik thuis ook wel aan de gevel willen hebben.

De eigenaren, de zussen Henriëtte en Clementien zorgen ervoor dat het gezellig is. Ook een verademing en uniek op Texel: ze roddelen niet. Ik zat met een van de twee te kletsen over 3d-printers en zwemles (…). Bij een andere kapper heb ik ooit eens verplicht zitten luisteren naar een l*lverhaal over hoe vies de vorige eigenaren van haar huis waren. Ze noemde hen bij naam en toenaam. Ondertussen keek ik vol afgrijzen hoe ze mijn dochters haar verknipte. ‘Houd jij je kennis up to date?’ Vroeg ik voorzichtig. ‘Welnee’, zei de klep. ‘Niet nodig.’

Henriëtte en Clementien kunnen echt goed knippen. Via shows en trainingen doen ze inspiratie op en blijft de kennis up to date. Ik heb zo’n irritant weerbarstig sprietje in mijn pony. Clementien maakt hem zonder poespas met de grond gelijk. Mijn weerbarstige spriet houdt zich zelfs op vochtige, mistige dagen gedeisd.

Ik heb altijd drempelvrees bij kappers. Die starende blikken als je binnen komt, die zeggen ‘zo, die is er aan toe’… Ik trek dat niet. Bij Barbers heb ik daar geen last van.

Ze schijnen vet goed in hair extensions te zijn. De kappers hebben ze zelf ook (dat beschouw ik als niet-expert dus als vet goed) ik zie niet dat ze extensions hebben.

Hun nieuwe haarverzorgingslijn Medavita ruikt heerlijk, voelt als een verademing op je hoofdhuid en vind je nergens op Texel. Voordat de zussen het gingen gebruiken, testten ze het uitgebreid op zichzelf. Het product is niet op dieren getest, trouwens.

Barbers verkoopt ook Doop, je moet voor de gein de website www.doopproducts.nl eens bekijken. Geen idee of Doop iets geschikts heeft voor mijn lange haar, maar dat maakt niet uit. Ik ben al verkocht door het mooie lettertype en de merchandising.

Vrijdag ga ik met mijn jongste dochter van bijna 5 naar Barbers. Ze wil het lang laten knippen (…).

Waar zit Barbers?
In de gasthuisstraat in Den Burg. Vlakbij de bioscoop. Met de auto? Dan is parkeren op het terrein bij de Vogelenzang het handigst.

About Femmy

Op haar achttiende vertrok ze vijftien jaar lang voor studie en werk naar de Randstad. De zee riep haar terug. Het liefst ontdekt ze al interviewend de mooiste verhalen. Ze legt haar ervaringen met mensen en bijzondere gebeurtenissen vast in verhalen, reportages en blogs. Lees de complete bio van Femmy

Reacties

  1. Trouwens… het is wel een afspraakkapper hoor, maar ze plannen zo lekker luchtig, dat er altijd wel snel een gaatje is te vinden. Handig.

Wat is jouw reactie

*