De meest gebruikte one-liners in Texelse restaurants

OokTexel nam een kijkje in acht restaurants en vroeg welke one-liners de gasten jaarrond gebruiken. Het advies aan bedienend personeel. Blijven lachen. Blijven lachen. Had ik al gezegd dat je moet blijven lachen?

Restaurant One-Liners

Nee, het heeft wel gesmaakt.

Gastvrouw vraagt aan een etend stelletje met leeggelikte borden: ‘Heeft het gesmaakt?’. Gast: “Nee, het heeft niet gesmaakt.”

Eentje over het gras bij de buren

“Zij kwamen later binnen dan wij en hebben hun eten al.”

Twee populaire draagkrachtoneliners

Gastheer brengt de rekening aan tafel bij een grote familie. Opa wijst zijn jongste kleinzoon (3) aan en zegt: ‘Hij betaalt.’ En de hele familie lacht zo hard om de grappen, dat de pepermuntjes van het schoteltje trillen.

Bij weigerende pinpas:  “Moet ik nu afwassen?”

De stille one-liners (minst populair)

Knippen in vingers
Zwaaien
Vinger opsteken

Drie in de categorie wishfull asking

Als alle tafels bezet zijn: “Heeft u nog een tafeltje bij het raam?”

Gast: ”Welke bieren heeft u?” Gastvrouw: “Skuumkoppe, Heineken, Bokbier en Witbier.” Gast: ”Heeft u Grimbergen?”

Tijdens het hoogseizoen op een overvol terras, twee minuten na het vinden van een plek en het installeren van de kinderen: “U bent mij toch niet vergeten he?”

Twee in de categorie ‘UIT eten? Alles UITbesteden!’

Moeder tegen gastvrouw, terwijl haar kinderen door het restaurant rennen, nadat de speelhoek onvakkundig is verbouwd: “Als ze vervelend zijn, zeg je er maar wat van hoor!”

Man – onmiskenbaar vergeten een cadeau te kopen – fluistert de gastvrouw samenzweerderig in haar oor, alsof hij zojuist de beste verrassing ooit heeft bedacht: “Mijn vrouw is jarig. Wil je voor haar happy birthday zingen als je het toetje brengt? En mag daar dan zo’n leuk vuurwerkdingetje op?”

De beruchte, polonaise-kettingbestelling

“Mag ik nog een wijntje?” Wijntje wordt gebracht. “Jee, goed idee! Doe mij er dan ook nog maar één. Op één ben kun je tenslotte niet lopen he, ha ha ha.” Wijntje twee wordt gebracht. “Mama, mag ik nog een Fristi?” Fristi – met rietje in kleur naar wens – arriveert aan tafel. “Heeft u nog mayonaise? We kunnen nu eigenlijk net zo goed een flesje wijn bestellen (…).

De wij-weten-het-al-wij-weten-het-nietbestelling

“Wij zijn eruit hoor!” Vijf van de tien gasten weet inderdaad wat er gegeten gaat worden en dreunt de bestelling op. De rest kijkt nog tien minuten op de kaart, terwijl de gastvrouw wortel staat te schieten. “Sorry hoor, ja ha ha ha, je weet hoe die vrouwen zijn he…” (…).

Weet jij ook nog een one-liner waar bedienend personeel niet op zit te wachten? Laat deze cliché-uitspraak dan gerust achter in een reactie.

Oh ja..al gehoord over onze vuurtoren die wordt vereeuwigd op een postzegel? We weten niet zeker of dat wel doorgaat.
About Jan

Responsive WordPress Design ∙ ∙ Ondernemer ∙ ∙ WP Freak ∙ ∙ Blogger ∙ ∙ Koffie Addict ∙ ∙ Sometimes I Do Something Brilliant - Mostly Not ∙ ∙ Ik heb trouwens ook een Google+ profiel.

Reacties

 1. Francien says:

  Hoe drinkt u de koffie?
  Zwart met melk.

 2. Francien says:

  Wilt u iets drinken?
  Wat heeft u allemaal?
  Cola, sinas, sprite, cola-light, gingerale, tonic, sinaasappelsap, appelsap, tomatensap,witte wijn, , rode wijn, bier, rum, wodka, whiskey, gin, cognac, amarula, cointreau, drambuie, rode port en champagne.
  Doe maar water……

 3. Bij het paviljoen waar ik werkte, wilden gasten ’s avonds heel graag buiten zitten. Ondanks de waarschuwing dat het aan zee snel koud wordt en het eten daardoor snel afkoelt, bleven mensen volhouden. Ik snap dat wel: mensen zijn eindelijk op een plek vrij uitzicht op de horizon en willen optimaal genieten. Maar… steevast klaagden mensen … dat het eten zo snel koud werd. En hoppa, dan vulde ik een dienblad met alle schalen, borden en glazen en verhuisde ik het rillende gezelschap naar een warm plekje binnen :) Tis niet echt een oneliner, maar meer een anekdote, sorry :)

 4. Blijft een super leuke :)

  Gast besteld een ossenhaas. Ober vraagt of hij deze medium zou wille hebben…. Gast zegt; doe maar extra large alstublieft :)

Wat is jouw reactie

*