Het bewijs: die boot naar Texel is zo gek (en duur) nog niet

Texelse ondernemers hebben het er vaak over: de bootreis naar Texel is in vergelijking met de andere Waddeneilanden fors goedkoper. En: je bent in een zucht en een scheet aan de andere kant van het Marsdiep.

De redactie van OokTexel vond het hoog tijd om de keiharde feiten over de waddenveerboten met elkaar te vergelijken. We hebben een infographic gemaakt die de kosten voor de overtocht, reistijden en … de prijs van een kop koffie op de waddenveerboten vergelijkt. Alstublieft!

Wadden veerboot vergelijker

Deel, Like, Share, +1, en Pin om iedereen het te laten weten “Texel is zo gek nog niet”
About Jan

Responsive WordPress Design ∙ ∙ Ondernemer ∙ ∙ WP Freak ∙ ∙ Blogger ∙ ∙ Koffie Addict ∙ ∙ Sometimes I Do Something Brilliant - Mostly Not ∙ ∙ Ik heb trouwens ook een Google+ profiel.

Reacties

 1. Mooi overzicht: zag op internet namelijk een geweldige aanbieding voor een weekendje Ameland, inclusief gratis parkeren. Dus ik dacht, wat een topdeal en ging het een en andere eens uitdokteren.

  Tot mijn schrik werd ik dus al snel geconfronteerd met een overtocht prijs van meer dan € 100 inclusief auto, dus keek ik wat het zonder auto koste. Nou dat valt dan nog wel mee met € 15 per persoon retour, alleen die auto dien ik ook achter te laten en dat kost weer € 5 per dag.

 2. Je moet niet alleen de prijs vergelijken, maar ook de eilanden zelf. Het is bijvoorbeeld zinloos om een auto of motor mee te nemen naar Vlieland of Schiermonnikoog. Zelfs lopend ben je daar in korte tijd overal geweest. Wel is het daar, juist door dat mindere verkeer, lekker rustig. Dat de boot er heel lang over doet is deel van het eilandgevoel. Op Texel is dat heel anders.
  Ik heb nooit gevonden dat de overtocht naar Texel duur is. De prijs is zelfs recent verlaagd.

 3. Hele mooie infographic, maar er zit wel een maar aan. Immers prijzen kun je pas vergelijken als je eea ooke vergelijkbaar bent, maw wat is de prijs per strekkende meter overtocht. Een tocht naar Texel is goedkoper omdat de duur ook korter is. Wat zou de prijs zijn voor de TESO als je er net zo lang over doet als naar de andere eilanden. Wellicht iets voor een update…..maar eerlijk is eerlijk het is een prachtige infographic die goed leest. Mooi Jan.

  • Dat zou wel een leuke zijn om door te rekenen, Marco! En: welke boot is per strekkende meter het duurzaamst? Er valt nog genoeg te infographic-en in ieder geval, we’ll be back :)

 4. R. Veenendaal says:

  Ja, de boot naar Texel komt er voordelig uit, maar blijven ook de busverbindingen op Texel simpel en betaalbaar?

 5. Klopt, ben 1 keer naar Vlie geweest, schrok me dood van de reistijd en prijs…
  Stapte op een, wat ik noem als A’ dammer, roodverlichte hoerenboot. Voelde heel onprettig, terwijl ik toch wel iets gewend ben in mijn eigen stad. Verder is er ook in het geheel niks te doen, één winkelstraatje… nou als je daar elke dag moet zijn, is het gauw klaar… (ik moest er zijn vanwege een trouwerij).
  Nee, geef mij Texel maar, rust, ruimte, fietsen en prachtige duinen om in te kamperen. Lekker op jezelf, niks “gluren bij de buren”, maar ook samen voor wie dat wil! Elk dorp heeft andere specifieke kenmerken en activiteiten. Altijd leuk. Enne, niet te vergeten, de mooiste camping is Kogerstrand, waar ik al mijn hele leven kom. Mijn kinderen kunnen niet wachten tot het seizoen weer begint (ik ook niet trouwens). Ze spelen nu met de kinderen van mijn vroegere vrienden! En zo is het cirkeltje meteen weer rond. Even een weekendje naar de tent, op “ons” eiland, ons Tex, zorgt ervoor dat we de hectiek van de grote stad, het werk en alle andere drukke ren-vlieg en nog meer weer aankunnen. Je hoofd regelmatig leegmaken. Kan prima op Texel! We love it en gaan nooit meer anders!

  Weet je wat ook mooi is, nog veel mooier dan de prijzen op zich? De TESO deelt zijn “winst” niet alleen met de aandeelhouders maar juist ook weer met de reizigers. Een paar jaar geleden is dit teruggegeven in de vorm van een prijs verlaging op de overtochtprijzen. Dat is absoluut kwaliteit en duidt op ondernemerschap in hart en nieren. Verdienen is leuk, noodzaak uiteraard, maar zo een gebaar naar de mensen van wie je eet, is bewonderenswaardig! Dat moet ik het GVB nog zien doen!

  • Bedankt Sacha, leuk verhaal. Al moet ik (femmy, een van de redactieleden van OokTexel) toegeven dat ik als Texelaar best wel fan ben van Vlieland… Maar misschien komt dat omdat wij altijd overvaren met het ‘bootje van Sil’. Dit oude binnenvaartschip vaart in de zomermaanden altijd vanaf de Texelse Paal 33 richting Vlieland. Dat is een prachtig begin van een dagje buureiland.

 6. Jaco Spek says:

  Alleen jammer dat Schiernonnikoog er niet bij staat…

 7. Francien says:

  Bedankt!

 8. Michiel says:

  mooi overzicht! (1 opmerking ‘u overtocht’ moet ‘uw overtocht’ zijn )

Wat is jouw reactie

*