Zorgvoorman Kieft koopt Texelse veerboot

Rikus Kieft, de man die een aantal jaren als eenmansfractie Groen Links overeind hield in de Texelse politieke arena, zet nu als voorman van zorgcoöperatie Texel Samen Beter grote stappen in het vernieuwen en verbeteren van het zorgnetwerk op Texel. Zijn jongste strategische stap: de aankoop van de 25 jaar oude Texelse veerboot Schulpengat.

Rikus Kieft: 'De dompel- en dobbersessies in het zorghoteldebotel Schulpengat starten begin 2016.'

Rikus Kieft: ‘De dompel- en dobbersessies in het zorghoteldebotel Schulpengat starten begin 2016.’


Kieft: “Eén van de dromen van de zorgcoöperatie Texel Samen Beter is het realiseren van een zorghotel. Door de hoge grondprijzen op het eiland hebben wij besloten ons te richten op de aantrekkelijke, belastingvrije territoriale wateren rondom Texel.” Kieft besloot daarom met Cees de Waal in gesprek te gaan over de Schulpengat, die onlangs in de ‘stille bootverkoop’ werd opgenomen. De Waal is enthousiast: de koop was binnen vier dagen rond en we zijn na de notariële afwikkeling direct een tompouce gaan eten bij de Hema. Successen moet je groots vieren.”

Hotel de Botel

Kieft: “Op ons zorghotel De Botel willen we mensen met een zorgvraag die op vakantie willen, goed verzorgde driedaagse dobber- en dompelweekenden aanbieden.” Kieft heeft veel vertrouwen in de heilzame werking van het klotsende water van het Marsdiep. “In de winter willen we bloedsomloopstimulerende sessies gaan organiseren in het koude, zoute zeewater. Mensen kunnen ervoor kiezen om zich vanaf het hoogste of het laagste autodek naar beneden te laten takelen. ‘s Zomers bieden we naast de gezelligheid op de boot ook duikcursussen met zorg aan en laten we mensen zien hoe schitterend de onderwaterwereld in dit stuk water is. Oud-visser en zeetoerismedeskundige Frido Boom heeft al aangegeven ons graag te willen ondersteunen bij het vertellen van de verhalen. Hij staat bekend als een zeer integer iemand met veel geduld en een schat aan feitelijke kennis over het leven onder de zeespiegel. Met recht een aanwinst.”

Campagne

Texel samen beter is nog op zoek naar dienstbare verpleegkundigen. De coöperatie zet hiervoor binnenkort een gerichte campagne op in de kustgebieden van Nederland en Duitsland. “Duik- en verpleegdiploma’s, de beheersing van het Nederlands en Duits en het bezit van twee gezonde, goedwerkende zeebenen zijn een pré.”, aldus de hr-manager van de coöperatie.

(Een bijdrage van de Ook Texel-nieuwsredactie Texelse Shizzle. Beeldbewerking: Bruin Design).

About Femmy

Op haar achttiende vertrok ze vijftien jaar lang voor studie en werk naar de Randstad. De zee riep haar terug. Het liefst ontdekt ze al interviewend de mooiste verhalen. Ze legt haar ervaringen met mensen en bijzondere gebeurtenissen vast in verhalen, reportages en blogs. Lees de complete bio van Femmy

Reacties

  1. Ben verbaasd dat jullie Rikus zijn groot vaarbewijs niet genoemd hebben. Ik heb een grote fantasie, voornamellijk zilt, hebben jullie nog een plek voor een fantast? Mark

    • Wij hoopten eigenlijk dat jij de kapitein van de eerste Texelse loveboat zou willen worden, Mark. Beetje varen over de baren, met verliefde stelletjes?

  2. Dacht al aan 1 april grap…..

Wat is jouw reactie

*